Pages

sâmbătă, 14 mai 2011

EUROPA-animale de pe continente

Capra neagră-animal ierbivor care trăiește in zona montană.Preferă viața în grupuri.Își schimbă păarul primăvara și toamna și are un văz excepțional .








 Căprioara-animal ierbivor care trăiește în pădurile de șes și de munte.Blana i se schimbă primăvara și toamna.Iarna se organizează în turme.I se mai spune și ciută.





 Cerbul -animal ierbivor, cu trup puternic și zvelt.Traiește în zonele montane, preferând păadurile cu hrană abundentă,dar îl întâlnim și la câmpie.Coarnele cerbului cad în lunile martie-aprilie și pâna în august-septembrie se dezvoltă din nou.






 Jderul-animal omnivor, face parte din familia nevăastuicilor.este activ și ziua și noaptea,se hrănește cu mamifere mici și păsări ,fructe și miere.Trăiește în regiuni de deal și munte.Blana sa este foarte pretențioasă.




 Iepurele-mamifer ierbivor,singuratic,cu auz foarte bun.Preferă zonele de câmpie și dealuri joase.Este foarte atasat de locul în care s-a născut.




Lupul-face parte din familia câinelui și trăiește în haite.Mamifer carnivor, cu simțurile foarte bine dezvoltate, este puternic și deosebit de inteligent.Toamna năpârlește și blana devine deschisă la culoare.



Mistrețul-strămoșul porcului domestic este animal omnivor,nocturn,care trăiește în turme.Are văzul slab dar auzul și mirosul sunt foarte bine dezvoltate.Corpul este acoperit de peri și lungi,de culoare negru-cafeniu.






Pisica sălbatică - straămoșul pisicii de casă este animal singuratic, care preferă pădurile întinse.Vânează iepuri,pui de mistreți și căprior , mamiferele mici și păsări.Are văzul și auzul foarte bine dezvoltate.

 


Râsul - face parte din familia felinilor.Animal carnivor, foarte ager și viguros.Trăiește în pădurile masive de răsinoase și foioase.Vânează numai noaptea.





Ursul brun - animal omnivor de dimensiuni mari ,care trăiește singuratic .Consumă cu plăcere miere și pește. În perioada de iarnă hibernează în peșteri.






Veverița - animal ierbivor , singuratic , cu corp suplu și coadă stufoasă.Traiește în păduri de rășinose și se hrănește cu fructe de pădure și semințe de arbori.Poate fi domesticită ușor.





 Vulpea - animal carnivor, cu blana roșcată și coada stufoasă.Traiește solitară în vizuini,doarme ziua și vânează noaptea.Se hrăneste cu șoareci de câmp,iepuri,păsări,insecte.Are auzul excepțional și mirosul foarte bun.

0 comentarii:

Trimiteţi un comentariu